top of page

Aktiviteter

I Kautokeino er vi glade i naturen vår. Kautokeino er den største kommunen i landet med et areal på hele 9700 kvkm. 

Mesteparten av dette er vidde og høyfjell med en mengde fiskevann og elver. Kautokeino er Norges største reindriftskommune og er også et språklig, kulturelt og akademisk kraftsenter for samer i alle land. Naturen vår har mange fantastiske opplevelser å vise frem; jakt og fiske, gåturer, nordlys, safarier, midnattsol, og så videre. Mulighetene er mange.

 

Vi har også mer fartsfylte opplevelser som påskefestival, vanncross, scootercross og et 90 km langt skimesterskap over vidda. Vi har 800 km med åpne scooterløyper som alle kan benytte seg av, og vidda er så stor at hvis du ønsker fred og stillhet, kan du gå i flere dager nesten uten å møte andre mennesker.

ørretfisker_web.jpg
How to enjoy lunch-Reidar Erke.jpeg
bålpannekos - NMK.jpeg
Kautokeinoelva-Johan Mathis Gaup
kautokeino-cross - JMGaup.png
Kautokeinoelva - Johan Mathis Gaup
FISKE I KAUTOKEINO

I Kautokeino kan du fiske nesten overalt. Vi har flere hundre fiskevann med alle typer arktisk ferskvannsfisk. Røye og ørret er de mest kjente, men de mer eksklusive, som gjedde og abbor er det også nok av. Siken regnes som vidda sølv og er den foretrukne for folk fra Kautokeino. 

Det er mulig å fiske både i elva og i de mange andre vannene på vidda. Du velger selv om du vil gå et stykke, eller om du vil prioritere lett adkomst til vannet. 

 

Det er enkle regler for fiske i Kautokeino. Sjekk Fefos nettsider for informasjon. Det er Fefo som forvalter mesteparten av fisket på vidda - med unntak av den berømte ørretelva Čabardašjohká, en mil nord for bygda langs E45. Denne elva er viden kjent, og er den mest besøkte ørretelva i Kautokeino. Čabardašjohká forvaltes i sin helhet av Kautokeino Jeger- og Fiskeforening. Her er det egne regler. Kontakt KJFF for mer informasjon.

SCOOTERCROSS & WATERCROSS

Kautokeino har en spesiell plass i hjertet til alle scooterinteresserte. Vi har en lang rekke mestere i scootercross på snø, både nasjonale og internasjonale mestere - og crossløpene i påsken trekker til seg kjørere fra mange land - og et forventningsfullt publikum. Vi har dessuten Norges eneste godkjente bane for scootercross på åpent vann! Vi kaller det vanndrag eller watercross, og innebærer at man kjører en snescooter på åpent vann - raskest, lengst, eller i konkurranse med en eller flere samtidig. Vanndrag i Kautokeino arrangeres hver sommer i august.

 

Her kan du se fra TV 2s " Nabolaget". Innslaget er laget av NRK.

 

 

SYKKEL & TREKKING

Vi har uendelige vidder som kan brukes til sykkelsafari, eller tøff terrengsykling. Langs våre gamle ferdselsårer kan man sykle rolig og lett, eller man kan være med på de større sykkelrittene som går gjennom Kautokeino kommune, blant annet Offroad Finnmark.

Endel av de gamle veiene er tilrettelagt for trekking og sykling slik at man skal få en finest mulig opplevelse.

Sjekk ut Offroad Finnmarks hjemmeside.

SAFARI PÅ VIDDA

Vi har flere turoperatører som kan ta deg ut på vidda for jakt eller fiske.

De har utstyr for både sommersafari og vinterekspedisjoner. Både fire-hjuling, snescooter, eller annen transport er tilgjengelig. Våre safari-guider har også klær og utstyr tilgjengelig.

 

Kontakt Turistinformasjonen for nærmere detaljer om hvem man bør kontakte.

bottom of page